Uusi syksy nelihenkisenä tiiminä – Eveliina vaihtaa työpaikkaa

Me täällä Eminessä odotamme alkavaa syksyä yhtä aikaa sekä innoissamme että haikeina. Haikeuden tunnelmat johtuvat siitä, että juuri näinä päivinä meidän taitava ja rakas Eveliina on aloittamassa uudessa työssään ekaluokkalaisten opettajana. Eveliinan jäätyä pois Eminen tiimi jatkaa toistaiseksi nelihenkisenä. 

Eminaattorista luokanopettajaksi

Vaikka Eveliina on työskennellyt meillä HR-sisältömarkkinoinnin asiantuntijana, muistat ehkä Eveliinan Tulokaskokemuksia -blogisarjasta Eveliinan olevan alkuperäiseltä koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja. Meille Emineen Eveliina hakeutui työskenneltyään rekrytoijana ja innostuttuaan Eminen Vaikuttavasta Työnantajabrändi©️ -metodista. 

Erityisesti keväinen koronatilanne sai Eveliinan pohtimaan työn merkitystä ja omia vahvuuksiaan uudesta näkökulmasta. Nyt pohdintaan liittyi vahvemmin myös yhteiskunnallinen vaikuttamismahdollisuus, joka veti Eveliinaa puoleensa ja vei kuin veikin pitkän pohdinnan jälkeen voiton.

Koen, että luokanopettajana voin todella vaikuttaa tukemalla lasten ja nuorten kasvua sekä oppimista tässä alati muuttuvassa maailmassa. Vaikka olenkin nauttinut kovasti työstäni Eminessä, oli nyt minun aikani lähteä”, Eveliina kertoo vaihtoajatustensa taustoista itsekin haikeana.

Oppaan, suunnannäyttäjän ja kuuntelijan rooli kuitenkin jatkuu, kuten Eminessä, mutta jatkossa lasten oppaana koulumaailmassa.

Eminen tiimi vietti Eveliinan läksiäisiä yhdessä
Eveliinan läksiäisissä summattiin yhteistä matkaa Eminessä ja naurettiin vedet silmissä. Haikeuden ja liikutuksen kyyneliltä ei vältytty tälläkään kertaa.

Eveliinan tärkeimmät opit Eminestä

Puolentoista vuoden työ Eminessä ei suinkaan ole mennyt Eveliinan uralla hukkaan, vaikka monia kartuttamiaan erikoistaitoja Eveliina ei toki suoraan pysty luokanopettajan työssään hyödyntämään.

Eveliina listasi neljä tärkeintä oppia:

  1. “Kuten Eminessä työskennellyt Iidakin on todennut, Emine on kuin employer brandingin korkeakoulututkinto. Olen oppinut ihan valtavasti työnantajabrändin rakentamisesta, markkinoinnista, sisältömarkkinoinnista, analytiikasta, sisällöntuotannosta ja asiakastyöstä.”
  2. “Opin syvemmin tunnistamaan ja hyödyntämään vahvuuksiani. Se on yksi arvokkaimmista opeista.”
  3. “Oman työn suunnittelu ja aikatauluttaminen on Eminessä hiottu erinomaiseksi. Toivottavasti tuo taito siirtyy myös mukanani eteenpäin!”
  4. “Kirjoitustaidot todella kehittyivät ja olen oppinut samalla melkoiseksi tarinataituriksi. Molemmista taidoista on takuulla hyötyä niin koulumaailmassa kuin elämässä ylipäänsä.”

Lähtöhetkellä Eveliina nosti esiin myös kiitollisuutensa siihen, että Eminessä on saanut “pelata vahvuuksiensa mukaan”. Eveliinan kohdalla tämä näkyi esimerkiksi niin, että hän sosiaalisena tyyppinä pääsi haastattelemaan ja tapaamaan asiakkaita, verkostoitumaan ja tekemään töitä monen asiakasyrityksen HR-, viestintä-, markkinointi- ja EB-henkilöiden kanssa. Omaa roolia muovattiin sekä Eveliinan itsensä että Eminen kannalta suotuisaan suuntaan.

Ystävyyssuhde ei katkea, vaikka työsuhde päättyykin

Kun eminaattorit aikanaan vaihtavat työpaikkaa, meillä Eminessä on toiveena saada heidät siirtymään Eminen alumniryhmään. Entisten eminaattoreiden kanssa pidetään edelleen yhteyttä ja tavataan porukalla muutamia kertoja vuodessa. 

Eveliinan kohdalla oli ilahduttavaa ja toisaalta myös päivänselvää, että hänet saadaan jatkossa osaksi Eminen alumniryhmää.

“Ihanaa, että tärkeiksi tulleet ihmiset jatkavat mukana ainakin jollain tavalla. https://emine.fi/wp-content/uploads/2023/08/j0424377.jpg sanookin aina, että vaikka työsuhde katkeaa, ei ystävyyssuhteen tarvitse päättyä. Se on minusta tosi upea ja ihana juttu,” Eveliina sanoo.

Kiitos Eveliina, kun saimme pitää sinua täällä ja nauttia lämminhenkisestä seurastasi. Onnea matkallesi, mihin ikinä sitten etenetkin! Hurmaat tulevat koululaiset (ja heidän vanhempansa) takuuvarmasti.

Lue lisää:

Miltä työnantajasta tuntuu, kun työsuhde päättyy? >> 

Eveliinan urakehitys Eminessä: vuodessa HR-sisältömarkkinoinnin asiantuntijaksi >>

Mitä hyötyä alumnitoiminnasta voi olla yritykselle? >> 

 

 

 

 

 

#emineblogs Celebrating Success Magnet Awards 2024 Winners by Susanna Rantanen
02/05/2024

Celebrating Success: Magnet Awards 2024 Winners Shine Bright in Employer Branding Excellence

#emineblogs How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating by Susanna Rantanen
24/04/2024

How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating

header image for Instagram follower count matter less than view and like counts
09/04/2024

”Instagram follower count matters less than view and like counts”, says Adam Mosseri

#emineblogs Blog Header with text Using Trello in Employer Branding by Susanna Rantanen & Nora Nykänen
29/02/2024

Using Trello in Employer Branding

Saattaisit pitää myös näistä
#emineblogs Celebrating Success Magnet Awards 2024 Winners by Susanna Rantanen
02/05/2024

Celebrating Success: Magnet Awards 2024 Winners Shine Bright in Employer Branding Excellence

#emineblogs How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating by Susanna Rantanen
24/04/2024

How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating

header image for Instagram follower count matter less than view and like counts
09/04/2024

”Instagram follower count matters less than view and like counts”, says Adam Mosseri