Mitä Eminen uusi työntekijä odottaa perehdytykseltä Emine-uransa alussa?

Minä olen edelleen Eminen uusi työntekijä, mutta en voi uskoa, että siitä on vain parisen kuukautta, kun aloitin Eminessä. Niin tutulta ja turvalliselta täällä jo nyt tuntuu. Perehdytykseni puksuttaa täyttä häkää eteenpäin ja olen oppinut hurjasti uutta jo pienessä ajassa.

Tässä Tulokaskokemuksia -blogisarjani toisessa osassa kerron sekä omista odotuksistani uutena tulokkaana että perehdytystä koskevista kokemuksistani. 

Tähän mennessä olen myös ehtinyt huomata mentonaattorin tuen tärkeyden Emine-matkani alussa.

Kun kysymystulva yllättää apu on uudelle eminaattorille lähellä 

Jo heti lähtökuopissa halusin tietää mitä minulta odotettaisiin ja mikä olisi paras tapa päästä vauhtiin uuden äärellä. Kysymystulva päässäni oli valtaisa. Onneksi apu oli lähempänä kuin osasin aavistaa.  

Ensimmäisenä työpäivänäni Eminen https://emine.fi/wp-content/uploads/2023/08/j0424377.jpg nimittäin esitteli minulle perehdytyssuunnitelmani, joka käytännössä vastasi kysymyksiini. 

  • Miten nopeasti työtehtäviin pääsee kiinni?
  • Millaisia työtehtäviä ensimmäiset viikkoni pitävät sisällään?
  • Miten oppimistani seurataan? 
  • Mistä löydän lisätietoa, jos kaipaan sitä?
  • Mistä lähteistä on hyvä ammentaa uutta tietoa?
  • Saanko apua, jos en osaa?  

Helpotuksen tunteeni oli käsinkosketeltava. Kurkkaus perehdytyssuunitelmaani sai minut rauhoittumaan ja pohdintani jäsentymään. 

Oppijalleen laadittu perehdytyssuunnitelma antaa ainekset onnistua

Perehdytyssuunnitelmani sisältää käytännönläheisiä tehtäviä, joiden kautta pääsen syvemmin jyvälle Eminen bisneksestä ja toki omista työtehtävistäni myös. Näitä tehtäviä voin siis tehdä aina silloin, kuin muut eminaattorit ovat kiinni muissa töissä. Annetuilla tehtävillä on myös aikatavoitteet jokaiselle kuulle. Käytännön kautta oppijana olin hyvin innoissani – tällaista aikataulutettua oppimisen ohjenuoraa minä juuri kaipasin! 

Itsenäisesti toteutettavat tehtävät ja niille asetetut aikataulut ovat luoneet selkeyttä, jota tuoreena tiimiläisenä toivoin. Minun ei tarvitse arvuutella, että jääköhän jotain oppimatta, kun voin aina navigoida itseni perehdytyssuunnitelmani ääreen. Tiedän, mitä minulta toivotaan ja millä aikataululla, vaikka vauhdikkaan arjen tiimellyksessä joustovaraa tehtävälistan suorittamiseen löytyy ehdottomasti myös.

Minuun on haluttu panostaa oppijana erityisen paljon

Perehdytyssuunnitelma, joka on laadittu minua oppijana ajatellen, on aivan ainutlaatuista ja tuntui totta kai mahtavalta.  

Tavoitteellisen perehdytyssuunnitelman lisäksi minua varten oltiin koottu lista ammattikirjallisuutta ja aineistoja, jotka tulevat tukemaan minua oppimatkallani. Jo pitkäaikaisena Emine-fanina osasin niitä varovasti toivoa ja odottaakin. Oli kiintoisaa päästä niihin nyt käsiksi! Erilaisiin materiaaleihin tutustuminen on auttanut minua syventymään erityisesti tarinankerrontaan.

Uskon, että saamiani oppeja voin hyödyntää myös omassa elämässä muutenkin.  

Tuttu tiimi tuo turvaa etäyhteyksien välityksellä – “Eminessä tiimi elää ja hengittää uusia kokemuksia kanssani”

Ehkä muistatkin, kun kerroin Tulokaskokemuksia -blogisarjani ensimmäisessä osassa perehdytykseni tapahtuvan pääasiallisesti etäyhteyksin. Tämä pandemia-ajan perehdytyksen uusi normaali on ollut kutkuttava uusi kokemus itsellenikin.  

Monet lähipiiristäni ovat tiedustelleet, että miten olen päässyt työhöni sisään ja miten tutustuminen tiimikavereihini tapahtuu, kun emme näe toisiamme kovinkaan usein. Rehellisesti sanottuna, näitä kysymyksiä pohdin myös itse ennen Emineen tuloani.

Tuttu ja turvallinen tiimi on valanut uskoa itseeni jännityksen paikoissa ja tsemppiviestejä kilahtelee puhelimeeni edelleen pitkin viikkoa. Se tuo turvaa, kun tietää, että on hurja määrä ammattitaitoa ja osaamista ympärillä. Ja aina saa kysyä apua. 

Lämmin vastaanotto on todistanut ennakko-odotukset todeksi 

En hypännyt tuiki tuntemattomaan, kun aloitin työtaipaleeni Eminessä.

Työsuhteeni alkamista edelsi kahden vuoden “deittailuvaihe”. Sen aikana pääsin tekemään tuttavuutta muiden entisten, silloisten ja nykyisten eminaattorien kanssa. Tiesin, miten lämmin vastaanotto minulle olisi täällä tiedossa. 

Tieto lämpimästä vastaanotosta lievitti tarvetta kynsien pureskeluun uuden edessä. Tuttu ja turvallinen tiimi odotti minua linjojen päässä hymyssä suin heti ensimmäisenä päivänäni. Oli ihastuttavaa nähdä, miten innoissaan myös tiimi oli minusta. Tunsin, että minua oli todella odotettu.

Eminen kaltaisessa pienessä yrityksessä uuden tiimikaverin palkkaaminen on iso juttu, ja yhden työntekijän merkitys on näkyvä 

Muistan kun https://emine.fi/wp-content/uploads/2023/08/j0424377.jpg ensimmäisen kerran tuumasi “Emine on sitten todella henkilökohtainen yritys.” Nyt reilun kahden kuukauden aikana olen päässyt todistamaan tämän väitteen täysin todeksi. 

Etälinjoilla tai ei, tuntuu, että Eminessä muu tiimi elää ja hengittää uusia kokemuksia kanssani. Koen, että he ovat aidosti kiinnostuneita siitä mitä minulle kuuluu. Osaamiseni kehittymiseen  halutaan selvästi panostaa ja olen saanut monia kullanarvoisia vinkkejä uuteen työhöni eminaattoreilta. Tällainen poikkeuksellinen omistautuminen minuun perehtyjänä sekä tahto tukea oppimistani  motivoivat minua antamaan täyden panokseni Eminelle. 

Mentonaattori kulkee uuden eminaattorin rinnalla opastaen oikeaan suuntaan

Mentonaattori eli mentori+eminaattori ei ole Eminessä virallinen esihenkilöni, mutta toimii mentorin tapaan vahvasti työnohjaajanani ja läheisenä “first point of contact” -henkilönäni. Hänen (virtuaalisesta) hihastaan voin nykäistä tarpeen tullen. Omaksi mentonaattorikseni olen saanut parhaimman mahdollisen, eli Eminen Siirin. Jokaisella uuteen työhön perehtyjällä saisi olla oma Siirinsä.

Jo ensimmäisestä viikosta lähtien meistä on muodostunut Siirin kanssa oikea mentori-kisälli kaksikko, ja pirun toimiva sellainen! Aina aikataulun salliessa  etälounailemme. Silloin, meillä on tapana käydä  läpi mitä mielen päällä on. Joskus kinkkistä tilannetta markkinointianalytiikan koukeroissa, toisinaan päivän polttavaa kysymystä siitä, mitä tänään syötäisiin.

Siirin taito ohjata ja oivalluttaa niin, että tunnen itse onnistumisen kokemuksia on ollut oman oppiolkuni varrella kovin arvokasta. Olen päässyt toteamaan, että monesti itse kokeilemalla ja oivaltamalla oppii myös parhaiten. 

Uskon, että saamiani oppeja voin hyödyntää omassa elämässäni muutenkin

Lue, miten jo 2019 Eminen Eveliinan aloittaessa meillä https://emine.fi/wp-content/uploads/2023/08/j0424377.jpg kirjoitti perehdyttämisen roolista Eminessä

Article image with title: Say hello to Instagram SEO - How to be better discovered on Instagram, written by Susanna Rantanen. With a graphic image of a young man creating content with lots of Instagram likes pouring on his content.
10/06/2024

Say hello to Instagram SEO

#emineblogs Celebrating Success Magnet Awards 2024 Winners by Susanna Rantanen
02/05/2024

Celebrating Success: Magnet Awards 2024 Winners Shine Bright in Employer Branding Excellence

#emineblogs How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating by Susanna Rantanen
24/04/2024

How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating

header image for Instagram follower count matter less than view and like counts
09/04/2024

”Instagram follower count matters less than view and like counts”, says Adam Mosseri

Saattaisit pitää myös näistä
Article image with title: Say hello to Instagram SEO - How to be better discovered on Instagram, written by Susanna Rantanen. With a graphic image of a young man creating content with lots of Instagram likes pouring on his content.
10/06/2024

Say hello to Instagram SEO

#emineblogs Celebrating Success Magnet Awards 2024 Winners by Susanna Rantanen
02/05/2024

Celebrating Success: Magnet Awards 2024 Winners Shine Bright in Employer Branding Excellence

#emineblogs How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating by Susanna Rantanen
24/04/2024

How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating