Instagram-suunnitelma – Case Emineland – OSA 1

Instagram-suunnitelma voi olla osa yrityksen sosiaalisen median julkaisusuunnitelmaa tai ns. editorial-kalenteria. Suunnitelman ja kalenterin käyttö ohjaa käyttämään sosiaaliseen mediaan uppoavan työajan pelkästään hyödylliseen tekemiseen, josta syntyy oikeita tuloksia työnantajakuvan rakentamiseen. Se on pähkinän kuoressa oiva syy, miksi Instagram-suunnitelma kannattaa tehdä, mikäli yrityksellä on aktiivinen Instagram-tili tai suunnittelette sellaisen perustamista.

Suunnitelman noudattaminen on johdonmukaista työtä, jota pitää myös mitata, jotta tiedämme, olemmeko kulkemassa oikeaan suuntaan. Niinpä suunnitelman ja kalenterin yhteyteen kannattaa liittää myös onnistumisen mittarit, joita seurataan säännöllisesti.

Instagram-suunnitelma

Instagram-suunnitelma – case @Emineland

Päätimme Eminelandissa hioa Instagram-presenssiämme vaikuttavampaan suuntaan, niinpä Eminen Instagram-tilistä ja sitä varten tehdystä suunnitelmasta tehtiin testi-case, jonka kehittymistä seuraamme tässä blogisarjassa seuraavan kuukauden ajan. Ihan aluksi otetaan katsaus lähtötilanteeseen ja kurkistetaan suunnitelmaa.

Instagram-suunnitelma

Instagram-suunnitelma auttaa oikein tehtynä mm. rytmittämään julkaisemista, säilyttämään julkaisujen punaisen langan ja tehostamaan ajankäyttöä. Lisäksi sisältöjen luova suunnittelu helpottuu huomattavasti.

Eminen Instagram-suunnitelmaa varten kirjasimme ylös neljä sellaista pääviestiä, jotka haluamme Instagram-sisällöillämme tuoda esiin. Pääviestit ovat teemoja, jotka on johdettu suoraan asiakaslupauksestamme ja sen lunastamisesta.

Ajatuksena on, että nämä tärkeimmät pääviestit ohjaavat kaikkea julkaisemista. Näihin pääviesteihin liittymätöntä sisältöä ei julkaista, sillä kaikki random julkaisutoiminta asettuu hidasteeksi pääviestien kirkastumiselle. Pääviestit kannattaa esimerkiksi kirjata näkyviin Instagram-profiiliin ja ne voi muuntaa tunnisteiksi, joita käytetään julkaisuissa.

Suunnitelman tekemisessä ajatuksena on, että sen lisäksi, että profiilin silmäily antaa selkeän kuvan siitä, miltä Eminessä työskentely näyttää ja millaisia työmme tulokset ovat, profiili näyttää myös kutsuvalta ja visuaalisesti kiehtovalta. Instagram kun on ennen kaikkea visuaalinen kokemus.

Suunnittelimme kaikille julkaisuille yhteneväisen ilmeen, jossa tulemme pitäytymään. Tällaisen yhteneväisen ilmeen voi luoda esimerkiksi käyttämällä samaa filtteriä jokaisessa kuvassa, samoja värisävyjä tai vaikkapa kuvien yhtenäisiä reunuksia. Pian näet, millainen on Eminen Instagramin uusi visuaalinen ilme, ota siis seurantaan @Emineland.

Instagram-julkaisukalenteri

Instagram-julkaisukalenteria toteutamme Eminelandissa siten, että olemme suunnitelleet viikoittaiset julkaisut kokonaisuudessaan valmiiksi edeltävän viikon aikana. Kalenteriin on kirjattu julkaistava sisältö ja se on suunniteltu niin, että jokaista pääviestiä mukailevaa sisältöä julkaistaan säännöllisesti.

Instagram-suunnitelma_julkaisukalenteri
Julkaisukalenterissa on suunniteltuna sisältöteemat jokaiselle viikolle. Sisällöt suunnitellaan ja tuotetaan valmiiksi edeltävällä viikolla. Tältä näyttää Eminen Instagram-suunnitelman ensimmäinen viikko.

Suunnitelman toteuttamisen mittarointi

Suunnitelmaan kannattaa kirjata ne valitut luvut, joiden kehittymistä tullaan seuraamaan. Niitä voi Instagramin kohdalla olla tyypillisesti seuraajamäärän kasvu, tykkäysmäärien kasvu, julkaisujen näkyvyys ja sivustoklikkaukset.

Tärkeää mittarien valitsemisessa on se, että valitsemme seurattavaksi ne luvut, joista voimme suoraan johtaa kehitysehdotuksia tulevaan tekemiseemme. Helpointa Instagramin analytiikkaseurantaa varsinkin alkuvaiheessa on yksinkertaisesti se, millaiset kuvat ja sisällöt saavat eniten tykkäyksiä. Kun 100 Instagram-seuraajan raja on ylitetty, tulee käyttöön myös laajempi analytiikkakatsaus.

Valitut pääviestit näkyvät profiilissa tunnisteina, joiden alle julkaistavat Instagram-sisällöt teemoitetaan. Eminen testi-casen lähtötilanne näyttää tältä.

Kuuntele myös Vaikuttava Työnantajabrändi -podcastin jakso #7: Mikä julkaisukalenteri on ja miten sattumanvarainen julkaisutoiminta voidaan muuttaa sen avulla tavoitteelliseksi HR-markkinointityöksi>>

 

header image for Instagram follower count matter less than view and like counts
09/04/2024

”Instagram follower count matters less than view and like counts”, says Adam Mosseri

#emineblogs Blog Header with text Using Trello in Employer Branding by Susanna Rantanen & Nora Nykänen
29/02/2024

Using Trello in Employer Branding

Blog header Improving inclusivity with modern employer branding
04/02/2024

Improving inclusivity in the workplace with modern employer branding [Susanna Keynote]

The 6 Benefits of Short-Form Videos blog header
18/01/2024

Lyhytvideoiden 6 etua

Saattaisit pitää myös näistä
header image for Instagram follower count matter less than view and like counts
09/04/2024

”Instagram follower count matters less than view and like counts”, says Adam Mosseri

#emineblogs Blog Header with text Using Trello in Employer Branding by Susanna Rantanen & Nora Nykänen
29/02/2024

Using Trello in Employer Branding

Blog header Improving inclusivity with modern employer branding
04/02/2024

Improving inclusivity in the workplace with modern employer branding [Susanna Keynote]