Facebook-videot rekrytointimarkkinoinnissa – huomioi nämä

Facebook-videot osana rekrytointimarkkinointia ja -viestintää ovat nouseva trendi-ilmiö, jolle ei näy loppua. Videot ovat tulleet jäädäkseen Facebookin ja Instagramin julkaisuvirtoihin, jotka täyttyvät visuaalisesta tarinankerronnasta.

Oletko jo hyödyntänyt videoita osana rekrymarkkinointia tai harkitset käyttäväsi niitä? Tässä artikkelissa jaan kanssasi tärkeimmät luvut ja tiedot Facebookin videomainoksiin liittyen, sillä niitä koskee muutamat säädökset, jotka on hyvä kirjoittaa itselleen muistiin. Koostin sinulle muistilistan videoiden suositelluista teknisistä ominaisuuksista ja talent-yleisösi intressien huomioimisesta.

Saat parhaan hyödyn irti videosisällöistä seuraamalla näitä ohjenuoria.

Facebook-videot

Facebook-videot – mikä on paras pituus?

Facebook suosittelee videomainoksen pituudeksi alle 15 sekunnin mittaista klippiä, jonka kuvasuhde on puhelinten näytöille optimaalinen, pystysuora 4:5. Nämä suositukset reflektoivat osaltaan siitä, miten uutisvirtaa kulutetaan nykyään – nopearytmisesti pyyhkien älypuhelimen näytöltä. Videomainos saa toki olla pidempi kuin 15 sekuntia, mutta usein lyhyt videomainos voi olla tehokkain.

Yllä mainitut luvut ovat palvelun omia suuntaa-antavia suosituksia. Yleisenä ohjenuorana voisi pitää sitä, että rekrytointiviestintää tai -markkinointia varten tehty video on korkeintaan kahden minuutin mittainen, se on jopa pitkä.

Videon sopivaa mittaa kannattaa tarkastella talent-yleisön näkökulmasta:

  • Minkä pituisella videolla saan välitettyä haluamani viestin ja talentin toimimaan?
  • Kuinka pitkän videon talent-yleisöni jaksaa katsoa?

Saat kerrottua kaiken tarvittavan vaikuttavasti yllättävän lyhyessä ajassa, muutamassa sekunnissa.

Mitä nuorempia osaajia videosisällöllä tavoitellaan, sitä tiiviimmässä ja vaikuttavammassa muodossa viesti kannattaa pyrkiä välittämään talent-yleisölle. Esimerkiksi iskevä 7 sekunnin mittainen rekryvideo voi kiinnittää talentin huomion ja hän saattaa katsoa loop-videon useaan otteeseen. Tällöin sisältö on monin kerroin vaikuttavampaa ja mieleenpainuvampaa.

Kannattaa miettiä videon pituuden ohella sisältömuoto, joita ovat esimerkiksi:

  • Tarinamuotoinen video – puhuttelee katsojan uratarpeita
  • Loop-video – kiinnittää huomion
  • Live-video – voi vastata esimerkiksi rekryä koskeviin kysymyksiin
  • Kevyt dokumentaarinen tilannetaltiointi – herättää positiivisia tuntemuksia

Hyvä tietää: jos yrityksesi Facebook- ja Instagram-profiilit ovat linkitettyjä keskenään, tekemäsi Facebook-mainos näkyy myös Instagramissa. Tosin näkyäkseen Instagramissa, tulee videon olla kuvasuhteeltaan neliö ja kestoltaan korkeintaan 60 sekuntia – ei sekuntiakaan yli.

Eminen suositus pähkinänkuoressa: rekrytointimarkkinointia tai -viestintää ajatellen videon optimaalinen pituus on todennäköisesti 15–60 sekuntia riippuen tavoitteestasi ja tavoitellusta talent-yleisöstä. Aktiivisen työnhakijan intressejä voi palvella hyvinkin lyhyt klippi toimintokutsuineen, mutta passiivisen työnhakijan huomio saadaan hieman todennäköisemmin vetovoimaisella ja häntä puhuttelevalla tarinankerronnalla.

Vaihtoehto videolle – diaesitys

Tiesitkö, että voit tehdä Facebookissa videomuotoisen diaesityksen?

Se mukailee tyylillisesti videota visuaalisuudessaan, mutta on silti oma julkaisutapansa. Siinä missä videoita voi myös kuunnella, keskittyy diaesitys vielä enemmän visuaalisuuteen. Pystyt liittämään diaesitykseen 3–10 kuvaa parhaiten soveltuvine vaihtoanimaatioineen ja esityksen maksimikesto on 50 sekuntia. Facebookin suosituspituus on videoiden tapaan korkeintaan 15 sekuntia.

Voit lisätä esitykseen haluamasi äänitiedoston tai valita Facebookin omasta tarjonnasta sopivan taustamusiikin. Ei kuitenkaan ole tavatonta nähdä uutisvirrassa diaesityksiä ilman ääntä, se voi olla jopa tehokeino uutisvirran vilskeessä.

Diaesitys on videomainoksen tavoin esitettävissä sekä Facebookissa että Instagramissa.

Muista myös nämä

Facebook-videot ovat tehokas rekrytointimarkkinoinnin ja -viestinnän muoto. Videoiden määrä on kasvanut kuluneen vuodenkin aikana valtavasti Facebookissa ja esimerkiksi live-videot saavat palvelussa osakseen huomiota.

Lyhyesti ilmaistuna videolla saa Facebookissa tällä hetkellä parhaan ja vaikuttavimman orgaanisen näkyvyyden. Myös Facebookin sisarkanava Instagramissa videot saavat hyvin tilaa. Instagram Stories toimii HR:n työkaluna ja se on jopa helppoudessaan hyvä tapa aloittaa videosisältöjen tekeminen.

Jos haluat hyödyntää videosisältöjä osana rekrymarkkinointia ja -viestintää, suosittelen pohtimaan näitä kysymyksiä:

  • Kenelle video on suunnattu?
  • Mikä on videon tavoite?
  • Mitä haluat kertoa videollasi?
  • Miten toivot katsojan toimivan videon nähtyään?
  • Millä tavalla yleisösi hyötyy videosta?

Nämä terävöittävät sitä, millainen sisältömuoto palvelee parhaiten paitsi yleisösi intressejä, myös sinun tavoitteitasi.

***
Oliko tästä artikkelista hyötyä sinulle? Jos vastasit kyllä, sinulle saattaisi olla iloa ja inspiraatiota Eminen sosiaalisen median valmennuksista! Tutustu valmennustarjontaamme täällä.

#emineblogs Blog Header with text Using Trello in Employer Branding by Susanna Rantanen & Nora Nykänen
29/02/2024

Using Trello in Employer Branding

Blog header Improving inclusivity with modern employer branding
04/02/2024

Improving inclusivity in the workplace with modern employer branding [Susanna Keynote]

The 6 Benefits of Short-Form Videos blog header
18/01/2024

Lyhytvideoiden 6 etua

The 6 Benefits of Short-Form Videos blog header
18/01/2024

The 6 Benefits of Short-Form Videos

Saattaisit pitää myös näistä
#emineblogs Blog Header with text Using Trello in Employer Branding by Susanna Rantanen & Nora Nykänen
29/02/2024

Using Trello in Employer Branding

Blog header Improving inclusivity with modern employer branding
04/02/2024

Improving inclusivity in the workplace with modern employer branding [Susanna Keynote]

The 6 Benefits of Short-Form Videos blog header
18/01/2024

Lyhytvideoiden 6 etua