Instagram Stories HR:n työkaluna – 4 sisältöideaa

Instagram Stories on reaaliaikainen ja astetta interaktiivisempi laajennus jo tutuksi tulleeseen Instagram-feediin. Sen avulla voi julkaista kuvia tai lyhyitä videoita ja ne jäävät näkyviin 24 tunniksi kerrallaan. Jos tiedät, mitä Snapchatissa tehdään, kysymys on siis samanlaisesta jutusta. Instagram Stories kasvattaa suosittuuttaan jatkuvalla syötöllä, joten nyt jos koskaan kannattaa kurkistaa, miten sinä voisit HR:n työssä hyödyntää sitä. Ideoin 4 ideaa Stories-julkaisuihin puolestasi!

Instagram Stories

Mitä sinun pitää tietää Instagram Stories -työkalusta?

Instagram Stories on yrityksen käytössä parhaimmillaan, kun sen avulla esitellään aitoja tilanteita ”kulissien takaa” ja sitä, mitä siellä juuri nyt tapahtuu. Storiesin ehdoton hyvä puoli on se, että siellä jaetun sisällön ei tarvitse olla yhtä hiottua ja tarkkaa, kuin muun sosiaalisessa mediassa jaetun sisällön yleensä halutaan olevan. Aidot tilanteet ovat Storiesissa sitä hauskinta ja mielenkiintoisinta sisältöä, joka jää parhaiten mieleen. Voit käydä itse testaamassa katsomalla ensin läpi muiden tarinoita!

Instagram Storiesin löydät etusivun yläreunasta olevista palloista. Vasemmanpuoleiseen palloon tulee näkyviin oma tarinasi ja siitä oikealla näkyy muiden tarinat.

 

4 ideaa Storiesin käyttöön

1. Rekrytointiprosessin etenemisestä viestiminen

Rekrytointiprosessin etenemisestä viestimiseen Instagram Stories on mielestäni erinomainen työkalu! Kirjoitin aiemmassa blogitekstissäni hakijakokemukseen liittyen, että rekryn etenemisestä kannattaa viestiä hakijoille viikoittain. Henkilökohtaisia yhteydenottoja ei saa unohtaa, mutta mielestäni prosessista voi viestiä mahdollisuuksien mukaan julkisesti ja sen voi tehdä mielenkiintoisella tavalla.

Kun kerran olet kerryttänyt rekrykampanjallesi yleisön somessa, ohjaa tuo porukka seuraamaan prosessin etenemistä Instagram Storiesissa! Tee Storiesiin lyhyt video vähintään kerran viikossa. Kerro esimerkiksi näistä: hakuaika tehtävään on alkanut, hakuaikaa on jäljellä viikko, hakuajan päättyminen, hakemusten läpikäynti, haastattelujen aloittaminen, toisen haastattelukierroksen aloittaminen ja päätöksenteon aikataulu. Saat tälle sarjalle taatusti yleisöä paitsi teille hakeneista, kukaties myös teille hakemista harkitsevista tulevaisuuden staroista.

VINKKI: Stories -videot katoavat 24 tunnissa näkyvistä. Ne löytyvät sen jälkeen automaattisesti Instagram-tilin arkistosta, josta voit tallentaa niitä profiiliisi kohokohdiksi.

2. Stories -kaappaus: miltä Minnan työpäivä näyttää?

Kun Instagram -tunnukset on jaettu tiimin kesken, jaa Stories vuorotellen tiimisi käyttöön. Miltä devaajan työpäivä näyttää; anna Minnan itse kertoa. Rohkaise tätä kertomaan aito tarina ja kuvaamaan lyhyitä pätkiä omasta päivästään. Tehkää vaikka joka keskiviikko Stories -sarja, jossa näytetään hetkiä eri henkilöiden matkassa.

Varsinkin, jos koko Instagram -profiilin kaappaus tuntuu liian isolta vastuulta, voi Stories -kaappaus olla kevyempi versio siitä. Kuten mainittua, sisällön ei tarvitse olla kiilloteltua, vaan aidot jutut kiinnostavat eniten. Hauskan ja rennon tarinan lomasta yleisö saa aitoja tiedon murusia siitä, miltä teillä työskentely näyttää. Sellainen ihastuttaa.

3. Ammatilliset vinkit – #tiistaivinkki

Kuten tiedämme, passiivisiin työnhakijoihin eli osaajiin, jotka eivät ole työnhaussa, voimme vaikuttaa tarjoamalla tälle porukalle sellaista sisältöä, joka auttaa heitä menestymään nykyisessä työtehtävässään.  Tällä idealla voi tuottaa sisältöä myös Instagram Storiesiin.

Innostava idea olisi esimerkiksi tehdä tiistaisin ilmestyvä vinkkisarja, jossa vuorotellen yrityksen asiantuntijat esittelevät minuutissa jonkin työhönsä liittyvän vinkin. Käyttäkää vinkin julkaisussa aina samaa hashtagia, kuten #tiistaivinkki. Tällöin yleisö oppii seuraamaan tiistaisin ilmestyviä vinkkejänne Storiesissa, ja ne jäävät mieleen.

4. Kyselygallupit

Instagram Storiesin tuoreimpiin ominaisuuksiin kuuluu kyselytarra. Tee kysely yleisöllesi liittämällä kuvaan tai videoon kysymys sekä kaksi vastausvaihtoehtoa. Kyselyitä voi hyödyntää luovasti: ne voivat olla kevyitä ja hauskoja, mutta miksei niitä voisi hyödyntää ensimmäisen kohdan rekrytointiviestinnässäkin?

 

Instagram Stories - Kuinka luon kyselyn?

 

Kysymysideat voisivat olla esimerkiksi seuraavia:

  • Teetkö taukojumppaa? Kyllä/Ei
  • Tykkäätkö tehdä etätöitä? Kyllä/Ei
  • Kumpi on parempi: Työhaastattelu aamulla/illalla?
  • Oletko jo hakenut kesätöitä? Kyllä/Ei
  • Paras tapa kehittää osaamista? Projektit/Kurssit

Julkaistuasi kyselyn näet vastausten statistiikan ja näet myös, kuka henkilö on vastannut mitäkin. Vastaamisen kynnyksen pitää siis olla matala ja vastausvaihtoehdot lyhyet ja helpot. Kyselyjen tärkein hyöty lienee syvällisen seuraajadatan keräämisen sijasta siinä, että niiden avulla voi saada yleistä tietoa, minkä suuruinen yleisö meitä ylipäätään seuraa aktiivisesti, ja kuka on valmis reagoimaan julkaisuihimme.

Instagram Storiesin käyttöön, kuten muidenkin sosiaalisen median kanavien käyttöön saa uppoamaan aikaa. Sen vuoksi on hyvä, että Storiesin aktiivinen käyttö liitetään yrityksen muun somen käytön strategiaan ja sen avulla viestitään rennommalla otteella samoja valitsemiamme ydinviestejä, joita haluamme muissakin kanavissa tuoda esille. Lue tarkemmin, mitä taidokas Instagramin käyttö on liiketoiminnallisessa mielessä.

Tähän artikkeliin haettiin inspiraatiota täältä: Social Media Today – The 6 Benefits and Risks of Instagram Stories

#emineblogs How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating by Susanna Rantanen
24/04/2024

How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating

header image for Instagram follower count matter less than view and like counts
09/04/2024

”Instagram follower count matters less than view and like counts”, says Adam Mosseri

#emineblogs Blog Header with text Using Trello in Employer Branding by Susanna Rantanen & Nora Nykänen
29/02/2024

Using Trello in Employer Branding

Blog header Improving inclusivity with modern employer branding
04/02/2024

Improving inclusivity in the workplace with modern employer branding [Susanna Keynote]

Saattaisit pitää myös näistä
#emineblogs How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating by Susanna Rantanen
24/04/2024

How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating

header image for Instagram follower count matter less than view and like counts
09/04/2024

”Instagram follower count matters less than view and like counts”, says Adam Mosseri

#emineblogs Blog Header with text Using Trello in Employer Branding by Susanna Rantanen & Nora Nykänen
29/02/2024

Using Trello in Employer Branding