Väriä HR-viestintään ilmaisilla työkaluilla

Tuntuuko siltä, että sisällöntuotantosi jumiutuu aina samoihin kuva- tai linkkipostauksiin? Ehkä kohderyhmäsi kaipaa jo vaihtelua tai toivoisit itsekin pientä silmäkarkkia kuorrutukseksi sisältökakun päälle. Koska netin ja somen maailma on niin vahvasti visuaalinen, ei kannata pudota Stigan kyydistä lumipenkalle surkuttelemaan design-taitojensa puutetta, vaan ottaa avuksi tekniikka. Erilaiset visuaaliset sisältövariaatiot höystävät mukavasti HR-viestijän arkea eikä niiden hyödyntämiseen onneksi tarvita kymmenen vuoden kokemusta graafisena suunnittelijana. Some-grafiikka, infograafi tai video voi olla juuri se sisältö, joka tarinallistaa työntekijäkokemuksen parhaiten, kiinnittää tavoittelemasi osaajan huomion tai saa firman paatuneimman some-jääränkin jakamaan sen eteenpäin. Lukaise tästä eminaattorien vinkit ilmaisista nettityökaluista, joilla loihdit väriä feediisi nopeammin ja helpommin kuin uskotkaan. Ei siis muuta kuin testaamaan!

 

Canva – somegrafiikoiden ykkönen

 

Lähdetään liikkeelle parhaasta vinkistä: jos Canva (canva.com) ei ole vielä tuttu, niin paina nimi mieleen! Canvalla pystyy kuka tahansa loihtimaan helposti näyttävää visuaalista materiaalia joko itse lukuisista eri elementeistä rakentelemalla tai valmiista pohjista kätevästi muokaten. Canvasta löytyy eri kokoisia ja näköisiä pohjia niin moninaisiin some-tarkoituksiin kuin muihin markkinointi- ja mainosmateriaaleihinkin. Osa pohjista ja elementeistä on maksullisia, mutta ilmaista tavaraa on niin kattava valikoima, että ilman maksullisia ekstrojakin pärjää vallan mainiosti. Jos haluat piristää Instagramiasi kauniilla kuvalla ja sitaatilla, tuunata Facebook-sivusi kansikuvan uusiksi tai värittää kirjoitustasi blogigrafiikalla, Canvassa onnistuu kaikki. Helposta käyttöliittymästä ottaa nopeasti kopin visuaalisessa sisällöntuotannossa harjaantumatonkin tekijä.

 

Pablo – innostu kuvista ja sitaateista

 

Pyöriikö mielessäsi hersyvä sitaatti uuden työntekijän suusta, upouusi brändislogan, hyödyllinen ammattivinkki seuraajillesi tai vaikkapa juhlapäivän toivotus omalta tiimiltä? Mitä jos veivaisitkin sen kuvan muotoon? Pablon(pablo.buffer.com) kuvakirjastosta voit hakea suoraan hakusanalla sopivan otoksen lentävän lauseesi taustalle ja kuvittaa sanomasi kertaheitolla some-kelpoiseksi! Valmiita ilmaisia kuvapankkikuvia löytyy Pablosta peräti yli 600 000. Filtteri- ja fonttivalikoimat ovat Pablossa melko suppeat, mutta pientä kuvanmuokkausta pystyy tekemään ja toki myös omia logoja tai kuvia lisäämään. Pablon uumenista löytyy myös valikoima valmiita englanninkielisiä sitaatteja, jos joku niistä sattuu natsaamaan yrityksesi ajatusmaailmaan erityisen muikeasti tai jos oma mietelausepankki on päässyt vajumaan tyhjäksi.

 

Piktochart – pyöräytä tärkeimmät luvut infograafiin

 

Infograafien suosio perustuu niiden visuaalisuuteen, informatiivisuuteen ja helppolukuisuuteen. Ne osuvat silmään uutisvirrasta, kiteyttävät runsaankin sisällön nopealiikkeisen some-selailijan keskittymiskyvyn rajoihin ja ovat helposti käytettävissä monenlaisiin sisäisiin ja ulkoisiin materiaaleihin. Infograafien taiteilu onnistuu Canvan lisäksi esimerkiksi Piktochartilla (piktochart.com). Piktochartin ilmaisversiossa on 10 peruspohjaa ja maksullisessa pro-versiossa yli 600 infograafimallia. Vaikka ilmaispohjissa valinnanvaraa on rajoitetusti, niitä pystyy kuitenkin tuunaamaan mieleisekseen lukuisilla ikoneilla, kuvilla ja otsikkografiikoilla. HR-viestinnässä infograafiksi passaavat mainiosti esimerkiksi yrityksesi kiinnostavimmat kasvuluvut, houkuttelevimmat työnantajavaltit tai asiantuntijabloggauksen sisältö.

 

Adobe Spark – sano se kuvin ja videoin

 

Some-videoihin sopivia työkaluja löytyy aina kevyemmistä mobiilisovelluksista järeisiinkin elokuvatyökaluihin. Adobe Spark (spark.adobe.com) on taattua Adobe-laatua, mutta sopii helppokäyttöisyytensä ansiosta erityisesti nopeiden ja suht simppelien fiilistelyvideoiden kokoamiseen. Ota parhaat valokuvat ja videoklipit arkistosta hyötykäyttöön ja sorvaa niistä someen sopivan napakka slideshow-video. Lisätä voit omia tekstejä sekä erilaisia teemoja, layouteja ja ikoneja. Voit valita videosi taustalle joko biisiraidan tai olla oman elämäsi Mertaranta ja äänittää itse selostuksen. Adobe Sparkissa voit myös napata videosi pohjaksi valmiin tarinarungon, jolloin työkalu opastaa tarinan oikeaoppisessa rakenteessa. Instagram kelpuuttaa nykyisin jopa minuutin mittaisia videoita, joten kokeile ihmeessä, minkälaista kiinnostusta video sisältömuotona herättää seuraajissasi Instassa tai Facebookissa!

 

Esimerkiksi eminaattorien vuosi 2016 näytti Adobe Spark -käsittelyn jälkeen tältä:

Article image with title: Say hello to Instagram SEO - How to be better discovered on Instagram, written by Susanna Rantanen. With a graphic image of a young man creating content with lots of Instagram likes pouring on his content.
10/06/2024

Say hello to Instagram SEO

#emineblogs Celebrating Success Magnet Awards 2024 Winners by Susanna Rantanen
02/05/2024

Celebrating Success: Magnet Awards 2024 Winners Shine Bright in Employer Branding Excellence

#emineblogs How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating by Susanna Rantanen
24/04/2024

How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating

header image for Instagram follower count matter less than view and like counts
09/04/2024

”Instagram follower count matters less than view and like counts”, says Adam Mosseri

Saattaisit pitää myös näistä
Article image with title: Say hello to Instagram SEO - How to be better discovered on Instagram, written by Susanna Rantanen. With a graphic image of a young man creating content with lots of Instagram likes pouring on his content.
10/06/2024

Say hello to Instagram SEO

#emineblogs Celebrating Success Magnet Awards 2024 Winners by Susanna Rantanen
02/05/2024

Celebrating Success: Magnet Awards 2024 Winners Shine Bright in Employer Branding Excellence

#emineblogs How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating by Susanna Rantanen
24/04/2024

How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating