Leo +358 40 707 6183 | experience@emine.fi

(Kuvakaappaus Iltalehdestä linkitetystä jutusta)

En voinut uskoa eilen silmiäni lukiessani eilen Iltalehdestä jutun Tullin pääjohtajan vaimon rekrytointiin liittyen. Tullin pääjohtaja se siinä julkisesti mediassa suorastaan solvaa Tullin henkilöstöpäällikköä ja kyseenalaistaa hänen ammattitaitonsa ja työetiikkansa. Mieleeni muistuu taannoinen #Kevagate, jossa kyseisen viraston johtaja syytti myös henkilöstöosastoaan suorin sormin omista eduistaan.

Minkälainen esimies haukkuu työntekijänsä julkisesti?

En osaa vastata tähän. En keksi mitään viisasta sanottavaa Tullin pääjohtajasta. Hänen henkilökohtainen johtamismoraalinsa ja etiikkansa kertoo kyllä yhtä ja toista Tullista työpaikkana. Yrityskulttuuri on aina johtajansa näköistä. Se, jolla on eniten valtaa määrittää talon arvot. Tulli on valtion laitos ja meidän veronmaksajien omistama. En halua investoida omaa rahaani yritykseen, jonka arvomaailmaan ja johtamiskulttuuriin en usko ja joka ei vastaa omaa käsitystäni siitä, miten ihmisiä kohdellaan ja heidän työpaikkaansa johdetaan. Tällainen ihminen ei ansaitse olla kenenkään esimies. Hän on eilisen jutun perusteella romuttanut uskottavuutensa silmissäni.

Kuinka kauan julkisella puolella meinataan sallia oman edun tavoittelu, öykkäröinti ja simputtaminen johtamistyylinä? Sellaisella johtamistyylillä ei nimittäin tehdä tulosta.

Minua hävettää, että kotimaassani sallitaan valtion työpaikoissa simputtaminen, öykkäröinti ja omien etujen tavoittelu.

Kirjoittaja on Eminen perustaja ja toimitusjohtaja, jonka elämäntehtävänä on tehdä työelämästä, työnhausta ja henkilövalinnoista kutkuttavia, innostavia ja inspiroivia kokemuksia.