Esittelyssä: Social Selling
Julkaisuvuosi: 2017
Kustantaja: Noblea
Kirjailija: Laura Pääkkönen
Sivujen määrä: 185
Kieli: Suomi
Olen viimeiset kolme jaksoa jakanut lukuvinkkejä kirjahyllyssäni olevista lempikirjoistani, joista uskon olevan apua, iloa ja inspiraatiota sekä HR-markkinoijille, omaa asiantuntijabrändiään pohtiville osaajille että pk-yrittäjille. Olin aikeissa siirtyä tällä viikolla Deloitten Human Capital Trends -raportin antiin, kunnes muistin entisen työkaverini, Laura Pääkkösen Social Selling -kirjan. Olin nimittäin ostanut tästä PDF-version, joka ei luonnollisesti olekaan kirjahyllyssäni, vaan koneella. Lauran kirja on kuitenkin erinomainen lisä tähän 3 kirjan palettiin, joten päätin ottaa sen bonuksena mukaan.
Miksi Social Selling -kirja kannattaa lukea?
Ensinnäkin, tämä kirja on ainoa suomenkielinen social sellingistä kirjoitettu teos. Kirja on nopealukuinen ja tarjoaa erinomaisen perustan social selling – eli sosiaalisen myynnin teemaan. Minusta tässä kirjassa on hyvää sisäistä myyntimateriaalia sinulle HR-ammattilainen, joka haluat viedä organisaationne vahvemmin sosiaaliseen mediaan, mutta johto pyristelee vastaan.
Tilaa johtoryhmälle omat Social Selling -kirjat ja esittele ajatus myynnin kautta! Saatat päästä haluamaasi maaliin maagisella myynti-sanalla! Meillä on HR-puolella erittäin paljon opittavaa myynnistä, joten kirja toimii hyvänä siltana myös meidän oman myyntiosaamisemme kehittämiseen ja rekrytoinnin myyntihenkisyyden vahvistamiseen.
Social Selling -kirjan sisällöstä
Laura kuljettaa meidät kirjassa myynnin evoluution läpi sosiaalisen myynnin aikakaudelle. Hän esittelee muutamia kiinnostavia caseja nimenomaan sosiaalisesta myynnistä, jotka ovat mielestäni kivasti silmiä avaavia. Hän käsittelee myös pääasialliset sosiaaliset mediat, mutta ei markkinoinnin kielellä vaan myynnin ja myyjän työn kielellä. Ne Laura käy läpi antaen konkreettisia esimerkkejä siitä, miten kutakin sosiaalista mediaa käytetään nimenomaan sosiaalisen myynnin työvälineenä.
Hän lupaa meille, että kirjan luettuamme ymmärrämme sosiaalisen myynnin periaatteet, osaamme käyttää näitä oppeja työssämme ja tiedämme mitä oman vaikutuspiirin ja henkilöbrändin rakentaminen vaatii, jotta menestymme paremmin myyntityössämme. Me HR-ammattilaiset voimme lukea kirjaa siten, että rekrytointi on yhtä kuin myynti ja työnhakijat ovat asiakkaita ja HR-sisältö vastaa myyjän käyttämää sisältöä.
Kirjassa on myös timanttinen FAQ-osio sosiaalisen myynnin yleisistä mielikuvista ja myyteistä. Mielenkiintoista luettavaa on muuten myös sama OP-ryhmä -case, josta mainitsin podcastin jaksossa 44. Kirja nostaa tästä casesta esiin sosiaalisen myynnin kulman.
Myös me täällä Eminessä olemme puhuneet erityisesti valmennuksissamme siitä, että työnantajakuvan rakentamisessa on erotettava ”somettelu” sosiaalisesta rekrytoinnista. Kyse on yksisuuntaisen omien viestien ”tuuttailun” sijaan oman yleisön kuuntelemisesta ja ymmärtämisestä, auttamisesta ja sitä kautta heihin vaikuttamisesta.Laura on antanut samalle asialle (mutta myynnin näkövinkkelistä) tilaa kokonaisen osion verran.
Jakson sisältö
Kerron tässä jaksossa, mitä Social Selling -kirja pitää sisällään ja mitkä osiot olivat erityisesti minun mieleeni ja kiinnostavia HR-markkinointia ajatellen. Lisäksi kerron, mitä muut eminaattorit tästä kirjasta ajattelivat, sillä olemme lukeneet ja käsitelleet kirjaa yhdessä Eminen tiimin kanssa.
Kuuntele jakso
Jakson kesto: 30:49 min
Arvioni kirjasta
Luettavuus 5/5
Käytännönläheisyys 5/5
Sopivuus HR-markkinoinnin käsikirjaksi 5/5 – mutta edellyttää, että asetat rekrytoijan myyjän paikalla ja talent-yleisön asiakkaiden paikalle.
Linkit
Mikki Ylevän kirja-arvio Social Selling -kirjasta >>
Huom! Tätä jaksoa ei ole tehty yhteistyössä Social Selling -kirjan kirjoittajan ja kustantajan kanssa. Minä tai yritykseni ei saa kaupallista hyötyä tämän kirjan markkinoinnista. Suositus perustuu henkilökohtaiseen mielipiteeseeni.
//https://emine.fi/wp-content/uploads/2023/08/j0424377.jpg
Vaikuttava työnantajabrändi© -podcastista
Eminen https://emine.fi/wp-content/uploads/2023/08/j0424377.jpg Rantasen käsikirjoittama ja juontama Vaikuttava Työnantajabrändi© -podcast on moderneille kasvuyrityksille ja moderneille HR-ammattilaisille suunnattu podcast. https://emine.fi/wp-content/uploads/2023/08/j0424377.jpg tarjoilee liiketoimintalähtöistä ajattelua talent-yleisöön vaikuttamiseksi. Vaikuttava Työnantajabrändi© on https://emine.fi/wp-content/uploads/2023/08/j0424377.jpg Rantasen ja Eminen kehittämä konsepti moderniin työnantajabrändin rakentamiseen.
@rantanensusanna jakaa viikoittain käytännön vinkkejä, ideoita ja kokemuksia siitä, miten yritys voi vaikuttaa määrittämiinsä talent-yleisöihin modernin työnantajabrändin rakentamisen, eli tarinallistamisen ja HR-sisältömarkkinoinnin keinoin.