Miten rekrytointiprosessi projektisuunnitellaan ja aikataulutetaan järkevästi?
Mitä rekrytointiprosessin projektisuunnittelu tarkoittaa?
Miksi rekrytointiprosessi ylipäätään kannattaa projektisuunnitella?
Mitä vaikutusta kalenterivuoden tapahtumilla on rekrytointiprosesseihin?
Miten lomakaudet kannattaa huomioida rekrytointiprosessien aikatauluttamisessa?
Aiotteko palkata uusia työntekijöitä vielä ensimmäisen kvartaalin aikana?
Uusi vuosi käynnistää kasvuyrityksissä usein myös rekrytointiprosessi-puheet. Monessa yrityksessä saatetaan ajatella joululomilta palatessa, että uuden työsuhteen käynnistyminen vielä ensimmäisen kvartaalin aikana on realistinen ja helposti toteutuva tavoite.
Tässä Vaikuttava Työnantajabrändi -podcastin kauden 2 ensimmäisessä jaksossa https://emine.fi/wp-content/uploads/2023/08/j0424377.jpg käy kuvitteellisen esimerkin avulla läpi, miten realistista uuden työsuhteen käyntiin saaminen ensimmäisen kvartaalin aikana on, ja milloin on syytä aloittaa, jos tässä tavoitteessa onnistumisen haluaa optimoida.
2 syytä, miksi rekrytointiprosessi kannattaa aloittaa viipymättä tammikuun alussa:
(1) Tammikuun alkupuolella on vähemmän kilpailua, sillä yritykset aktivoituvat tyypillisesti rekrytoimaan vasta kuun loppua kohden.
Onnistumisen maksimoimiseksi kasvuyrityksen kannattaa olla ensimmäisenä liikkeellä tehokkaan ja hyvin projektisuunnitellun prosessin kanssa.
(2) Helmikuussa alkaa koko loppukvartaalin kestävä talvilomarintama, joka vaikeuttaa tavoittavuutta ja hidastaa etenemistä.
Helmikuiset koulujen hiihtolomat käynnistävät pääsiäisen ylitse kulkevan talvilomarintaman. Tänä vuonna pääsiäinen on vasta maalis-huhtikuun vaihteessa. Talvilomarintama tuo joka vuosi ylimääräisen haasteen ensimmäisen kvartaalin rekrytoinneille.
Sen lisäksi, että omat rekrytointiprosessiin ja päätöksentekoon osallistuvat työntekijämme ja päällikkömme pitävät talvilomiaan vuoroviikoin, myös rekrytoinnin kohdeyleisö pitää lomiaan. Ne, joilla ei ole kouluikäisiä lapsia välttävät talvilomansa ajoittamista hiihtolomaviikoille.
Jos emme huomioi aikatauluissa tätä kohta päällemme vyöryvää loma-aaltoa, joudumme joko tekemään kompromisseja valintojen suhteen tai kokemaan harmillista projektin pitkittymistä, joka tulee vaikuttamaan sekä hakijakokemukseen että rekrytoinnissa onnistumiseen. Saattaa nimittäin olla niin, että kilpailija oli suunnitellut rekrytointiprosessinsa paremmin ja tästä syystä ne ”parhaat hakijat” päätyvätkin etenemään kilpailijoiden prosesseissa.
Kuuntele jakso
Jakson kesto: 20:29
Vaikuttava työnantajabrändi© -podcastista
Eminen https://emine.fi/wp-content/uploads/2023/08/j0424377.jpg Rantasen juontama Vaikuttava työnantajabrändi© -podcast on suunnattu moderneille HR-ammattilaisille, jotka haluavat vaikuttaa omalla työllään edustamansa yrityksen liiketoimintastrategian toteuttamiseen ja bisneksen tavoitteiden saavuttamiseen. @rantanensusanna jakaa viikoittain käytännön vinkkejä, ideoita ja kokemuksia siitä, miten yritys voi vaikuttaa määrittämiinsä talent-yleisöihin modernin työnantajabrändin rakentamisen, eli tarinallistamisen ja HR-sisältömarkkinoinnin keinoin.
3 lukuvinkkiä rekrytointionnistumiseen:
Tiedätkö, milloin on optimaalisinta aloittaa rekrytointi?
Hidas rekrytointi ei pysy kokeneen konkarin tahdissa
Älä unohda rekrytointionnistumiseen liittyviä Eminen valmennuksia
Hakijakokemuspaja 19.1 ja 13.3 >>
Vaikuttavampi työpaikkailmoitus 1.2 >>