Leo +358 40 707 6183 | experience@emine.fi

Tiedätkö, miten rekrymarkkinoinnin ja työnantajabrändin viestit eroavat toisistaan?

Miksi on tärkeää, että tunnistat eron näiden välillä?

Usein näiden erojen ymmärtämättömyys on esteenä yrityksesi työnantajakuvan kehittämisessä. Erojen ymmärtäminen ja viestien hyödyntäminen oikeassa paikassa oikeaan aikaan vaikuttavat merkittävästi työnantajabrändin selkeään muodostumiseen. 

“Työnantajabrändin viesteissä ei kerrota yrityksen avoimista työpaikoista, uramahdollisuuksista ja työsuhde-eduista. Ne ovat rekrymarkkinoinnin viestejä”, Susanna tiivistää Building a Modern Employer Brand -podcastin jaksossa 103. 

Mitä ovat rekrymarkkinoinnin viestit?

Rekrymarkkinoinnin viesteissä tarkoituksena on nimenomaisesti kertoa avoimesta työpaikasta potentiaaliselle osaajalle. Rekrymarkkinoinnin viestit kertovat akuutista tarpeesta ja niillä on selkeä tavoite.

”Kun haluat, että henkilö lähettää hakemuksen avoinna olevaan työpaikkaan, kerrot hänelle avoimesta työpaikasta”, Susanna tiivistää. 

Avoimista työpaikoista puhuminen vastaa siis hakijan ongelmaan: “minun täytyy löytää uusi työpaikka”. 

Mitä ovat työnantajabrändin viestit?

Työnantajabrändin viestit ovat laajempia ja monipuolisempia kuin rekrymarkkinoinnin viestit. Niissä ei viestitä avoimista työpaikoista tai akuutista osaajatarpeesta. Työnantajabrändin viesteillä vaikutetaan osaajayleisön käsityksiin, mielikuviin ja ajatuksiin yrityksestä työnantajana. 

”Kun haluat, että henkilö valitsee sinut työnantajaksi ja haluaa yritykseen töihin, kerrot hänelle miten työ siellä tulee muuttamaan heidän elämänsä olennaisesti”, Susanna havainnollistaa.

Työnantajabrändin viesteillä vastataan hakijan ongelmaan: “haluan löytää työpaikka, joka mahdollistaa minulle paremman elämän”. Kyse on siis isoista ja merkityksellisistä asioista. 

Rekrymarkkinoinnin ja työnantajabrändin viestien välistä löytyy myös tietoisuutta ja työnantajamielikuvaa kasvattavat viestit.

Tiedätkö, miten tätä tietoisuutta voidaan kasvattaa oikeilla viesteillä?

Tämän opit kuuntelemalla podcast-jakson, kun Susanna opastaa erottamaan eri viestit ja niiden merkitykset!

Kuunteletko mielummin podcastia sovelluksessa? 

Building a Modern Employer Brand -podcastia voi kuunnella seuraavissa sovelluksissa.

SOUNDCLOUD | SPOTIFY | APPLE / ITUNES | STICHER RADIO APP | GOOGLE PODCASTS | AMAZON PRIME

***

Lue lisää aiheesta:

Oman äänen löytäminen HR-markkinoinnissa