Katsaus Eminen vuoteen 2014

Työterveyspalveluidemme tarjoajan, Heltin vuosikertomuksen inspiroimana innostuin kurkistamaan Eminen peruutuspeiliin ja katsomaan, miltä viime vuotemme kokonaisuutena näytti. Arjessa tarpoessa ei aina muista isoa kuvaa katsoa ja iloita kaikista niistä onnistumisista, mitä on porukalla tiimin ja asiakkaiden kanssa saatu aikaan.

Jos et vielä tiedä, Emine on vahinkolapseni. Emineä ei koskaan suunniteltu, ei odotettu, eikä varsinaisesti osattu toivoakaan. Emine syntyi esikoisyritykseni Heebon kyljessä ja oli niin sitkeä sissi, että päätti itse oikeudestaan kasvaa ja kehittyä omaksi liiketoimekseen. Eminen liiketoimintaa tehtiin sivutoimisesti HR 2.0 -kustannuspaikan ja markkinointinimen alla Heebossa vuodesta 2010 syksyyn 2012 saakka. Marraskuussa 2012 yhtiöitimme Leon kanssa Employee Experience Agency Eminen Heebosta. Miksikö?

Sitä usein kysytään. Siksi, että Heebossa on ulkopuolisia sijoittajia ja visiona kansainvälisesti skaalautuva sovellus ja verkkoliiketoiminta. Eminen liiketoiminta ei istu Heebon visioon. Emine on minulle perheyritys ja tavoitteena jättää siitä jonkilainen perintö, legacy lapselleni. Heebon tavoitteet ovat tässä mielessä ”kylmemmät”, exit on todennäköinen vaihtoehto jossain vaiheessa taivalta. Suhteeni Emineen on perheyrittäjämäinen, pidemmän tähtäimen, kenties koko elämän kestävä.

Visio

Emme itseasiassa ole määritelleet visiota Eminelle. Ehkä pitäisi. Eminen missio on kuitenkin kristallinkirkas: Autamme asiakasyrityksiämme rakentamaan ja ylläpitämään työntekijäkokemuksista kumpuavaa vetovoimaista työnantajamainetta.

”Our mission is to help our customers to be eminent.”

[prominent, noteworthy, remarkable, great, distinguished, important]

 

Tavoistamme toteuttaa missiotamme löydät lisää tietoa täältä >>

Liikevaihdon kehityminen

Eminen ensimmäinen (pidennetty) tilikausi päättyi 31.12.2013. Liikevaihtomme oli tuolloin 199 323,90. Tulos jäi hieman voitolliseksi. Tämä tehtiin käytännössä Leon kanssa kahdestaan vaikka meillä osa-aikaisesti olikin Susa auttamassa. (Pyöritimme kahdestaan aktiivisesti samaan aikaan myös Heebon liiketoimintaa, joten aikamme jakautui kahden yrityksen välillä.)

Toisen tilikauden (31.12.2014) vahvistettua tulosta ei ole vielä laskettu, mutta tuloslaskelman pohjalta liikevaihto oli viime vuodelta noin 350 000 ja tulos jää tälläkin kertaa voitolliseksi. Tavoitteemme oli 450 000, mutta se taisi olla meille vähän turhan kova tavoite ottaen huomioon edelleen täysipainoisen työskentelyn myös Heebon lukuun, tiimin kasvattamiseen vuoden aikana menneen työpanoksen, uusien työntekijöiden tuottavuuden vauhtiin saamisen keston sekä tiimikoon pienenemisen syksyllä.

Uudet asiakkaat

Laskimme marraskuussa syntymäpäivämme aattona saaneemme vuoden aikana 44 uutta asiakasta. Koko vuoden aikana laskutimme 54 asiakasyritystä sekä Heeboa alihankintana tehdyistä töistä. Yli puolet asiakkaistamme toimii ohjelmistokehitysalalla. Kosketuspinta ohjelmisto-osaajien sielunmaailmaan kultivoitui aika hyvin viime vuoden aikana. Kirsikkana kakunpäälle saimme viime vuoden aikana niin paljon hyvää palautetta asiakkailtamme, että tiesimme tuottaneemme aitoa arvoa työllämme. Ja sehän on liiketoiminnan kasvun edellytys.

Solitan rekrytsunami >>

Descomin Minnan kiitokset >>

Dittmar & Indreniuksen Mirka kävi innostavalla matkalla >>

SC5-projektin tulokset >>

Arcusysin hakijamäärät viisinkertaistuivat rekrykampanjallamme >>

Trainers’ Housen haastavat rekrytoinnit ja maineen taklaaminen >>

 

Tiimin kasvu

Iida aloitti meillä lokakuussa 2013, Susa jäi vuoden 2013 lopulla pois valmistuttuaan koulusta. Kati (sittemmin siirtynyt asiakkaamme Solitan palvelukseen) ilmaisi halustaan päästä meille töihin alkuvuonna 2014. Tämä käynnisti kovan pohdinnan siitä, uskallammeko heti Iidan perään palkata toisen työntekijän. Heebon puolelle tehtiin samaan aikaan rekrytointeja ja huoli ajan riittävyydestä kaikkien prosessien ja perehdytysten läpivientiin sekä kasvavien kiinteiden kulujen kattamiseen mietitytti minua ja Leoa todenteolla. Rohkaistuimme kuitenkin ja Kati aloitti Eminessä maaliskuussa. Emme kuitenkaan olleet paras match toisillemme ja Kati siirtyi Solitalle rekrytointeja tekemään syksyllä 2014. Koska tunsin rekrytoineeni ja perehdyttäneeni, sparranneeni ja murehtineeni kiinteistä kulueristä koko vuoden, päätimme ottaa loppuvuodeksi huilia ja keskittyä tekemiseen nykyisellä kokoonpanolla. Vuosi 2015 käynnistyi Eminessä kolmen hengen tiiminä.

 

Oppimani asiat

  • Yrityskulttuuriin sopivuuden merkitys on kriittistä
  • Uuden työntekijän tuottavuus on pitkän tikun nokassa aiemmasta kokemuksesta ja verkostoista huolimatta ja jokainen rekry edellyttää olemassa olevan porukan juoksemista yhtä monta kertaa kovempaa
  • Kasvun, johtamisen ja asiakasprojektien välillä sukkulointi on haastavaa ja edellyttää hyvää vuoropuhelua tiimin kanssa
  • Edelläkävijyys tavoitteena edellyttää uusien ideoiden ja mallien esittämistä säännöllisesti
  • Sisältömarkkinointi ja verkostojen rakentaminen ovat erittäin tärkeitä ja konkreettisia myyntikanavia
  • Täydellisyyttä ei sovi luvata, eikä siihen pyrkiä. Aika loppuu kesken.

Innolla odotamme mitä vuosi 2015 tuo tullessaan. Kasvu on tavoitteena tänäkin vuonna ja teimme juuri ensimmäisen rekrytointimme palkkaamalla Storifyerin tiimiimme! Kevään kuluessa muutamme Heebon kanssa naapuriin tuplaa suurempiin tiloihin. Lanseerasimme juuri uusia palveluita kuten, Rekrykokemuksen auditoinnin ja olemme käynnistäneet urasivujen kehittämiseen liittyviä työpajoja ja kehityshankkeita muutaman uuden asiakkaan kanssa. Lähdetäänkö kimppaan tänä vuonna?

Rekrytointi 

Asiakkaaksi? Saat meihin parhaiten yhteyden tuikkaamalla postia osoitteeseen: experience(at)emine.fi

Tiimin yhteystiedot löytyvät täältä >>

 

https://emine.fi/wp-content/uploads/2023/08/j0424377.jpg250

 

Tämän katsauksen kirjoitti Eminen co-founder ja Chief Experience Officer https://emine.fi/wp-content/uploads/2023/08/j0424377.jpg. Katsaus on toimarin perspektiivistä tehty vain isoimmat linjaukset kattava.

 

Article image with title: Say hello to Instagram SEO - How to be better discovered on Instagram, written by Susanna Rantanen. With a graphic image of a young man creating content with lots of Instagram likes pouring on his content.
10/06/2024

Say hello to Instagram SEO

#emineblogs Celebrating Success Magnet Awards 2024 Winners by Susanna Rantanen
02/05/2024

Celebrating Success: Magnet Awards 2024 Winners Shine Bright in Employer Branding Excellence

#emineblogs How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating by Susanna Rantanen
24/04/2024

How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating

header image for Instagram follower count matter less than view and like counts
09/04/2024

”Instagram follower count matters less than view and like counts”, says Adam Mosseri

Saattaisit pitää myös näistä
Article image with title: Say hello to Instagram SEO - How to be better discovered on Instagram, written by Susanna Rantanen. With a graphic image of a young man creating content with lots of Instagram likes pouring on his content.
10/06/2024

Say hello to Instagram SEO

#emineblogs Celebrating Success Magnet Awards 2024 Winners by Susanna Rantanen
02/05/2024

Celebrating Success: Magnet Awards 2024 Winners Shine Bright in Employer Branding Excellence

#emineblogs How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating by Susanna Rantanen
24/04/2024

How Employer Branding is Incredibly Similar to Dating